Magda

zakupoholiczka
Bądź Zdrowy Co Pić

Bulion z drobiu – tradycyjność i nowoczesność w jednym

Po 3: lekkość

W odpowiedni sposób przygotowany bulion drobiowy (w odróżnieniu od wywarów z innych mięs) nie jest tłusty. W ten sposób nawet w trakcie schorzenia organizm nie musi wydatkować dodatkowej energii na trawienie, a my mamy pewność, iż dostarczyliśmy sobie wszystko co najlepsze.

Uszykowanie

Bulion z drobiu – tradycyjność i nowoczesność w jednym

Autor zdjęcia: BrunoBrunan
Tradycyjnie bulion drobiowy (zwany również często rosołem) był gotowany na wolnym ogniu przez dużo godzin. Ten sposób gotowania od zawsze gwarantował niezapomniany, skoncentrowany smak. Jednakże nie tylko długie a także powolne gotowanie stanowi sekret tejże zupy o niezwykłych właściwościach. Zabierając się do przygotowywania bulionu drobiowego musimy pamiętać o następujących sprawach:

Zimna woda – gotowanie bulionu drobiowego ZAWSZE rozpoczynamy od zalania w garnku wszelkich potrzebnych składników zimną wodą. Trzymanie się to sprawdzonego sposoby sprawia, że wywar nabierze niezapomnianego, esencjonalnego smaku.

Przypalona cebula – przed dodaniem cebuli do rosołu, dobrze jest ją przypalić. Jest to poprzez umieszczenie cebuli na najmniejszym palniku na kuchence gazowej (obracając warzywo co pewien czas na inną stronę). W razie kuchenki elektrycznej, kroimy cebulę na ćwiartki, włączamy w piekarniku grzanie od góry jak również umieszczamy warzywo na blaszce, jaką wstawiamy na najwyższe piętro piekarnika.

Cech

Bulion drobiowy uchodzi za zdrowotny wywar. Jest ku temu kilka powodów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>